Cauta in site


Puteti primi newsleterul nostru cu cele mai noi articole daca va abonati gratuit prin email. Ne puteti scrie la adresa de email office[at]secretelefemeilor.ro sau folosind formularul de contact.

Home » Cer si Destin » Terapia magica a culorilor
Terapia magica a culorilor

 

In lumea in care traim, a acumula, a realiza, a strange, a razbate, sunt actiuni zilnice care ne acaparaza si complica viata, care ne fac sa uitam de noi insine. Sunt momente in care organismul nostru cedeaza pur si simplu acestor presiuni, si apar dezechilibre, stari de neliniste, tensiune fizica, psihica si spirituala. Adica, apare stresul, o boala a vietii moderne.

 

 

Exista insa o terapie mai putin obisnuita care, in multe situatii ne ajuta sa trecem cu bine peste angoasele si dezechilibrele personale. Este vorba de terapia prin culoare, metoda terapeutica apta pentru reechilibrarea organismului.

 

Desi pare ciudat, este o terapie folosita din cele mai vechi timpuri cu rezultate dintre cele mai bune.

 

Diverse afectiuni fizice si psihice pot fi tratate sau ameliorate cu ajutorul celor 7 culori de baza ale spectrului luminii albe descompuse prin prisma. Haideti sa va spun si voua cateva cuvinte despre acestea.

 

Rosu

 

Culoare puternica, stimulant universal, culoarea iubirii, a pasiunii, este asociata cu…caldura, cu focul. In situatii in care acuzam stari de moleseala, lancezeala, depresie, oboseala, tulburari respiratorii, anemii, gripa, dureri reumatice, etc, ne putem ajuta de terapia cu ajutorul acestei culori.

 

Roz

 

Derivat al culorii de foc, este un foarte bun stimulant cardiac si diuretic si, atentie, ajutor de netagaduit in armonizarea emotiilor.

 

 

Portocaliu

 

In ceea ce priveste starea de pregatire pentru un examen, procesele de invatatura pot avea un ajutor reconfortant in terapia cu portocaliu. Aceasta culoare ne mai ajuta si in ameliorarea oboselii, in lupta cu deceptiile, deziluziile, ipohondria, stresul, dementa senila, epilepsia, spasmofilia, tusea, astmul etc.

 

Ca o paranteza, intre noi fie spus, o sa va rog sa observati ca fiecare dintre simptomele descrise apartin cate unei perioade a anului, unui anotimp, iar culorile indicate in a ne da un ajutor real apartin si ele aceleiasi perioade.

 

Portocaliul este clar specific iernii, rosul caldurilor mari, verde inceputului de primavara, albastrul reprezinta nuantele cerului in diverse momente, galbenul este culoarea mierii, etc. Asadar vedeti ca, nu intamplator, si terapiile prin culoare se asociaza anumitor culori.

 

Galben

 

Mergem la urmatoarea culoare, si anume galben. Aceasta amplifica vivacitatea mentala actionand asupra sistemului nervos central, amelioreaza problemele digestive, stimuleaza sistemul limfatic, ajuta la obtinerea unui mai bun autocontrol, si la un tonus ridicat. Actioneza benefic asupra starilor migrenoase, in indigestii, in epuizari nervoase, diabet, afectiuni ale ficatului, etc.

 

Verde

 

Are capacitatea de a deschide psihicul si corpul, este un adjuvant in lupta cu durerile de cap, nevralgiile, hipertensiunea, insomnia, chiar si cancerul. Verdele, trebuie sa stiti, ca actioneaza pentru reechilibrarea structurii psihosomatice a organismului si reduce starea generala de stres.

 

Albastru

 

Albastrul infinit al cerului este cuoarea cu actiuni benefice in lupta pentru refacerea unei imunitati scazute, in starile de febrilitate, inflamatorii, in infectii, in stari de voma, insolatie, bufeuri de caldura, crize de reumatism, dureri de dinti, de cap, insomnii.

 

Tot albastrul ne ajuta sa ne armonizam cu lumea in care traim, cu anturajul nostru, sa ne deschidem mintea si sufletul catre lucruri superioare sau elevate.

 

Indigo

 

Indigoul este util in terapia contra migrenelor. Stimulatoare a glandei tiroide, ea ajuta si la purificarea sitemelor circulator si fizic. Daca nu stiati va mai spun ca aceasta culoare este considerata a fi o reflexie a Sfantului Duh.

 

Violet

 

Va mai spun doar cateva cuvinte despre violet, culoare care are capacitatea de a ne calma profund, de a inlatura fricile, de a ne opri starile de agresivitate, de a stimula reveriile. Este culoare aociata procesului de purificare, stimulatoare a intuitiei spirituale.

 

Multe sunt problemele pe care le posedam dar si mare este ajutorul pe care natura ni-l pune la dispozitie… Este important sa fim informate, sa fim deschise si metodelor de tratament alternativ si restul probabil ca vine de la sine. Va doresc sanatate maxima!

 

 

 

 

 

Valentina Popescu

 

 

 

 

 

 

 

Alte articole care te-ar putea interesa:

 

 

 

 

 

Secretele dintilor frumosi si sanatosi

 

 

 

 

Tu stii ce sa daruiesti persoanei iubite?!

 

 

 

 

Ce vrei sa fie: prieten, amant sau iubit?!

 

 

 

 

Secretul traditiei bune in familie

 

 

 

 

Cand s-a sarbatorit pentru prima data Craciunul

 

 

 

 

Sarbatori de iarna: noaptea lupilor

 

 

 

 

Sarbatori de iarna: taina cadourilor de Craciun

 

 

 

 

Tu stii ce sa daruiesti persoanei iubite?!

 
Adauga link partener | filme porno romanesti  | Chaturbate  | Parchet lemn masiv Montaj parchet si scari de lemn masiv | Cursuri informatica pentru copii  | Tractari Auto Rami  | Revista online pentru femei  | Transport containere  | Realizare site Wordpress Instalare si configurare Wordpress | Tractari auto ieftine  | Clinici de fertilizare din Romania Portal - Clinici de fertilizare din Romania | Narghilea Narghilea | Casa DEX Casa DEX | Fara contabilitate Fara contabilitate | Cine sunt Cine sunt | 
TGM 2016