Cauta in site


Puteti primi newsleterul nostru cu cele mai noi articole daca va abonati gratuit prin email. Ne puteti scrie la adresa de email office[at]secretelefemeilor.ro sau folosind formularul de contact.

Home » Dragoste » Femeia dupa 30 de ani » Sfaturi bune in bucatarie




Sfaturi bune in bucatarie

 

Ma uitam deunazi pe un caiet pe care mama mea si-l facuse in tinerete, ca proaspata “stapana” a unei gospodarii. Sfaturi pe care le-a primit si ea de la mama ei, de la bunica ei sau pe care, pur si simplu “le-a furat” din bucataria de acasa.

 

Bunaoara, despre gaina fripta, ca sa fie mai crocanta sis a aiba o culoare imbietoare stia ca, inainte de a o baga in cuptor trebuia unsa cu 3-4 linguri de smantana sau de miere. Ei…acum stiti si voi.

 

Pentru ca a crescut la tara unde mancarea era foarte sanatoasa si accentual se punea pe roadele pamantului stia ca, odata curatate legumele trebuia sa le foloseasca sis a evite sa le tina in apa, pentru ca isi pierdeau din proprietati.

 

Un alt pont care ne poate folosi si noua este cel referitor la produsele care se cumpara in recipient de table: imediat ce le-am desfacut, le transferam in vase din alt material (aici vorbim despre bullion, peste, pate, ciuperci si toate celelalte alimente cumparate din supermarketuri si care, iniial, se afla in cutii de table).

 

Evident ca mai exista si greseala cu sarea in bucate. Chiar daca sarea da gust, pusa in cantitati mari il strica si devine si daunatoare sanatatii. De aceea bunica ei o invatase sa “dreaga” mancarea prea sarata: intr-un tifon, 2-3 linguri de orez, se cufunda in cratita in care fierbe mancarea respective si, tot surplusul de sare va fi preluat de orez.

 

Iata inca un sfat pentru gatitul legumelor. Daca sunt uscate le punem la fiert in apa rece. Daca sunt proaspete le punem la gatit in apa clocotita. In acest fel, fiecare isi va pastra proprietatile si gustul.

 

Cred ca si voi aveti problem cu branza care, tinuta o perioada mai mare de timp, se usuca. O putem insa improspata daca o tinem cateva ore in lapte cald.

 

Cand facem o maioneza, daca avem ghinionul sa ni se taie, vom adauga, picatura cu picatura o lingura de apa clocotita. Maioneza se va “trezi” si va deveni din nou comestibila.

 

Si pentru mujdei ma invata mama ca, odata zdrobit, trebuie frecat cu putin ulei si gustul se va imbunatati in mod evident.

 

Daca dorim sa preparam ficat sau rinichi, putem sa ii tinem cca 15-25 minute in lapte crud inainte de a-I prepara.

 

Pentru a avea mai multa usurinta in curatatul solzilor de peste, bunica punea o oala de apa pe foc si, cand apa clocotea, tinea pestele un minut deasupra acestei ape.

 

Si pentru preparatele care contin orez (sarmalute, ardei umpluti, etc) imi spunea mama ca exista un truc. Ca sa fie mai pufoase, orezul era pe jumatate fiert atunci cand il adauga in compozitia de carne.

 

Iar in ceea ce priveste fragezimea cotletelor, secretul mamei era urmatorul: inainte cu 10 minute de a le baga la cuptor le ungea cu ulei.

 

Asadar, sunt multe trucuri care ne ajuta in bucatarie, pentru ca eu cred ca cea mai buna mancare este aceea pe care ti-o pregatesti singur, cu ingredientele pe care le doresti si in modul cel mai sanatos posibil.

 

Va doresc o “bucatareala” usoara si sanatoasa!

 

 

 

Valentina Popescu

 

 

 

 

 

 

 

Alte articole care te-ar putea interesa:

 

 

 

 

 

Secretele dintilor frumosi si sanatosi

 

 

 

 

Tu stii ce sa daruiesti persoanei iubite?!

 

 

 

 

Ce vrei sa fie: prieten, amant sau iubit?!

 

 

 

 

Secretul traditiei bune in familie

 

 

 

 

Cand s-a sarbatorit pentru prima data Craciunul

 

 

 

 

Sarbatori de iarna: noaptea lupilor

 

 

 

 

Sarbatori de iarna: taina cadourilor de Craciun

 

 

 

 

Tu stii ce sa daruiesti persoanei iubite?!

 

 

 

 

Ce nu stiati despre Craciun

 

 

 

 

Secretul traditiei bune in familie

 

 

 

 

Poveste adevarata cu Mos Craciun

 

 

 

 

Cadou pentru un Craciun Ratat

 

 

 

 




Adauga link partener | filme porno romanesti  | Chaturbate  | Parchet lemn masiv Montaj parchet si scari de lemn masiv | Cursuri informatica pentru copii  | Tractari Auto Rami  | Revista online pentru femei  | Transport containere  | Realizare site Wordpress Instalare si configurare Wordpress | Tractari auto ieftine  | Clinici de fertilizare din Romania Portal - Clinici de fertilizare din Romania | Narghilea Narghilea | Casa DEX Casa DEX | Fara contabilitate Fara contabilitate | Cine sunt Cine sunt | 
TGM 2016