Cauta in site


Puteti primi newsleterul nostru cu cele mai noi articole daca va abonati gratuit prin email. Ne puteti scrie la adresa de email office[at]secretelefemeilor.ro sau folosind formularul de contact.

Home » Cer si Destin » Sentimentul de vinovatie
Sentimentul de vinovatie

 

Cea mai mare parte a romanilor cara dupa ei o povara foarte greu de dus, si anume, un sentiment indus sau autoindus de vinovatie. Nu conteaza intensitatea acestuia, important este ca el exista, nefind nici macar constientizat.

 

 

Caram dupa noi o greutate care ne face sa ne aplecam umerii, o pedeapsa nemeritata si, de cele mai multe ori, nici macar nu ne dam seama cand a inceput si de ce.

 

Vina pe care o simtim aproape ca putem spune ca face parte chiar din cultura romaneasca. Suntem crescuti sa avem sentimente de acest fel fata de divinitate, si, evident fata de parinti.

 

Fie ca ne simtim vinovati fata de parinti ca nu ii putem ajuta, ca nu suntem ceea ce credem noi ca ar fi dorit ei pentru noi, fie ca suntem ingandurati fata de  vreo reactie zilnica la adresa celor din jur, ori poate fata de partenerul de viata, ori mai stiu eu din ce motiv. In loc sa lasam linistea sa ne cuprinda si sa putem actiona intr-un sens pozitiv, nu facem altceva decat sa ne facem noua insine rau.

 

Ori vina pe care o simtim fata de Dumnezeu ne opreste de cele mai multe ori sa mergem cu inima deschisa la biserica, sa ne marturisim si sa cerem cu toata fiinta noastra iertarea. Pentru ca, dragele mele, Dumnezeu este bun si iertator si nu cere de la noi decat sinceritate si deschidere.

 

Un rau care nu ne lasa nici macar sa ne traim viata asa cum ar trebui ba, mai mult decat atat, ne aduce noi frustrari si noi motive de invinuire. Din pacate, uneori ajungem sa uitam propriile nevoi, ba chiar propria viata, preocupati de grijile provocate de vinovatia resimtita permanent si, astfel ajungem sa dam totul peste cap.

 

Uneori vinovatia apare doar dintr-un sentiment gresit inteles: noi credem ca am gresit fata de cineva insa nu stim sigur daca a fost sau nu asa.

 

Exista o asa zisa vinovatie buna care vine din actiuni ce nu tin de puterea noastra de rezolvare:ranirea unor oameni prin cuvinte sau gesturi, ori in accidentari involuntare, ori poate faptul ca, la un moment dat, cineva ne-a cerut ajutorul si nu i l-am putut acorda. Un regret este bine venit in oricare dintre aceste situaii si ne va ajuta sa ne cerem scuze, sa incercam sa ne revasam fata de persoanele respective.

 

Ceea ce cred ca ar trebui sa urmarim in viata noastra este ca, inainte de orice, sa ne simtim multumite, implinite, relaxate. Abia din acest moment putem sa ne gandim la ceea ce putem face pentru ceilalti.

 

Pentru ca vinovatia ese un bumerang - pana la urma se intoarce tot la noi si daca ne straduim prea mult sa rezolvam problemele celorlalti, ne vom trezi ca ne-am neglijat pe noi si ne vom simti imediat vinovate.

 

Asadar, sa traim in armonie cu noi, cu Dumnezeu, si cu oamenii din jurul nostru, fara a incerca sa-i multumim pe toti, insa incercand sa fim fericite cu noi insine.

 

 

 

 

Valentina Popescu

 

 

 

 

Alte articole care te-ar putea interesa:

 

 

 

 

Conservati-va Frumusetea!

 

 

 

Corpul Nostru Adora Uleiul De Masline

 

 

 

Peste 30 de ani – un alt inceput

 

 

 

Cum miroase dragostea ta?

 

 

 

Cum este sex-ul dupa 30 de ani

 

 

 

Ce au femeile intre picioare?!

 

 

 

Il iubesc, dar nu mai vreau sa fac sex cu el

 

 

 

Ce vrei sa fie: prieten, amant sau iubit?!

 

 

 

La un pas de a-mi pierde iubita

 

 

 

Dragoste de o seara pentru o viata intreaga

 
Adauga link partener | filme porno romanesti  | Chaturbate  | Parchet lemn masiv Montaj parchet si scari de lemn masiv | Cursuri informatica pentru copii  | Tractari Auto Rami  | Revista online pentru femei  | Transport containere  | Realizare site Wordpress Instalare si configurare Wordpress | Tractari auto ieftine  | Clinici de fertilizare din Romania Portal - Clinici de fertilizare din Romania | Narghilea Narghilea | Casa DEX Casa DEX | Fara contabilitate Fara contabilitate | Cine sunt Cine sunt | 
TGM 2016