Cauta in site


Puteti primi newsleterul nostru cu cele mai noi articole daca va abonati gratuit prin email. Ne puteti scrie la adresa de email office[at]secretelefemeilor.ro sau folosind formularul de contact.

Home » Cer si Destin » Romanul care s-a nascut american fara sa stie
Romanul care s-a nascut american fara sa stie

 

O americanca a cerut cetatenie... romana

 

 

 

O jumatate de secol au asteptat romanii venirea americanilor si unii dintre ei mai ii asteapta si acum. Dar sa astepti venirea lor si sa fii tu insuti american, fara sa stii, asta e o poveste greu de crezut. Si totusi, s-a petrecut in urma cu putin timp.

         

 

 

 

 

 

 

 

Nimic nu prevestea familiei A.C. ca viata lor se va schimba integral dupa 1990. Daniel, baiatul lor avea aproape 30 de ani, isi terminase facultatea si se straduia – nu foarte tare – sa-si pastreze relatia cu fata iubita. Totul a inceput intr-o zi cand doamna A.C., a obtinut acceptul Ambasadei S.U.A. de a cauta in arhivele interbelice date despre sosirea mamei sale in Romania. Dat fiind ca intre cele doua razboaie mondiale Romania era recunoscuta ca fiind una dintre tarile cu cel mai mare nivel de trai – nu prea va vine sa credeti – o serie de cetateni straini au solicitat cetatenie romana. Asta s-a intamplat si cu mama doamnei A.C. care a renuntat la traiul american pentru unul mai bun, in sud-estul Europei si a venit sa locuiasca in Romania. Din pacate, nimeni nu putea sa prevada evenimentele care urmau sa se petreaca o data cu venirea comunistilor la putere. Asa ca si mama doamnei A.C. a fost obligata sa-si duca existenta intr-o tara inchisa, o tara in care drepturile oamenilor erau acordate sau nu de catre oficialitatile comuniste.

         

Visul american

 

Dupa evenimentele din decembrie 1989, cand Romania s-a deschis – din pacate prea mult si fara control - intregii lumi, doamna A.C. a putut sa-si indeplineasca un vis mai vechi, anume sa obtina date in plus despre mama sa. Si a constatat, cu stupoare, ca atunci cand a obtinut cetatenia romana, mama ei nu a renuntat la cea americana. Asta insemna ca ea insasi si sotul sau sunt... cetateni americani, iar fiul sau urmeaza sa primeasca aceeasi cetatenie. Urmarea nu e greu de presupus. Familia intreaga a plecat acasa, in S.U.A. si la ora actuala traiesc din salariile pe care parintai le primesc in urma administrarii unui imobil de locuinte. Si cum domnul C. este un om bun la toate, si-au dotat apartamentul cu aparatura electronica aruncata de vecini si reconditionata de domnul C.. Din punctul acesta de vedere, americanii sunt foarte puturosi si nu stiu sa faca nimic, preferind sa apeleze la firmele specializate in servicii. Si cum acolo serviciile sunt foarte scumpe, americanii prefera sa-si arunce aparatura defecta decat sa o repare, intrucit reparatia costa aproape cit un aparat nou.

Din pacate, nu toti romanii au norocul sa primeasca mostenire de la inaintasi cetatenia americana.

 

 

Echipa secretelefemeilor

 

 

 

Alte articole care te-ar putea interesa:

 

 

 

Cand s-a sarbatorit pentru prima data Craciunul

 

 

 

Sarbatori de iarna: noaptea lupilor

 

 

 

Sarbatori de iarna: taina cadourilor de Craciun

 

 

 

Tu stii ce sa daruiesti persoanei iubite?!

 

 

 

Ce nu stiati despre Craciun

 

 

 

Secretul traditiei bune in familie

 

 

 

Poveste adevarata cu Mos Craciun

 

 

 

Cadou pentru un Craciun Ratat

 

 

 

Craciun pentru Eternitate

 
Adauga link partener | filme porno romanesti  | Chaturbate  | Parchet lemn masiv Montaj parchet si scari de lemn masiv | Cursuri informatica pentru copii  | Tractari Auto Rami  | Revista online pentru femei  | Transport containere  | Realizare site Wordpress Instalare si configurare Wordpress | Tractari auto ieftine  | Clinici de fertilizare din Romania Portal - Clinici de fertilizare din Romania | Narghilea Narghilea | Casa DEX Casa DEX | Fara contabilitate Fara contabilitate | Cine sunt Cine sunt | 
TGM 2016