Cauta in site


Puteti primi newsleterul nostru cu cele mai noi articole daca va abonati gratuit prin email. Ne puteti scrie la adresa de email office[at]secretelefemeilor.ro sau folosind formularul de contact.

Home » Dragoste » Femeia dupa 30 de ani » Raul de Calatorie
RAU DE CALATORIE

 

 

As vrea sa va propun sa discutam despre raul de calatorie.

Multe persoane sufera de efectele raului de calatorie, indifferent care ar fi mijlocul de deplasare (avion, masina, vapor, etc), motiv pentru care, calatoria in sine ajunge sa li se para un calvar.

 

 

Simptomele raului de calatorie sunt greata dusa pana la varsaturi, transpiratii, diaree, vertij, somnolent, stare generala de discomfort.

 

 

Ca sa avem un punct de pornire in intelegerea si managerierea acestui rau de calatorie ar trebui sa stim ce este el in fapt. Este un fenomen ce se explica prin receptionarea unor note contradictorii, de diferite dimensiuni, la nivelul centrului de echilibru. Cu alte cuvinte, ochii se adapteaza la mediul exterior, la deplasare iar urechea interna nu.

 

Acesta este si motivul pentru care exista persone sensibile care au rau de drum chiar si la nivelul vizionarii unui film in care se desfasoara scene de calatorie. Sensibilitatea pare a se reduce atunci cand, fortate de imprejurari, calatoriile sunt dese, regulate sau se pot ameliora si disparea chiar odata cu varsta.

 

In contrapartida exista grupuri de persoane cu sensibilitate ridicata la raul de calatorie (copiii, varstnicii si femeile gravide). Trebuie sa stim ca nu exista leac daca raul de calatorie s-a instalat deja. Putem lua insa masuri de reducere a acestuia.

 

Atentie: este foarte important ca persoana care calatoreste si are rau de calatorie sa se aseze in partea cea mai stabila a mijlocului de transport folosit (intre aripile unui avion, la mijlocul unei nave, locul din fata al unei masini, autobuz).

 

De asemenea va recomand sa lasati deoparte orice activitate care presupune concentrare (lecturare, jocuri video).

 

Poate ca ar trebui amintit si faptul ca o masa copioasa ar fi foarte daunatoare iar stropirea bucatelor cu alcool ar trebui amanata pentru momentul ajungerii la destinatie.

 

Daca plecati in calatorie pe mare evitati alimentele dulci sau sarate excesiv.

 

La un drum cu avionul ar trebui sa evitam fumatul si consumul bauturilor alcoolice.

 

Cat despre calatoria in autobuz, ar trebui sa anuntati soferul asupra acestei probleme si sa va ocupati un loc cat mai aproape de acesta. In timpul calatoriei va sfatuiesc sa nu priviti decat in fata, fara a incerca sa admirati peisajul prin ferestrele laterale ale autocarului.

 

Imbracaminte lejera, pozitie lejera in scaun, consum mare de lichide, pastrarea starii de calm, statul cu ochii inchisi o perioada cat mai lunga din drum, sunt tot atatea metode de a trece cu bine de infricosatoarea calatorie fara a fi insotiti de rau.

 

In completarea tuturor acestor sfaturi cred ca ar trebui sa mergeti si la farmacie sis a va aprovizionati cu ceva buline special pentru raul de drum.

 

Pungile de plastic sau hartie necesare in momentele de greata maxima sunt, de asemenea, nelipsite intr-o geanta de calatorie a unui om sensibil la calatorie.

 

Din fericire in present, mijloacele de transport sunt din ce in ce mai confortabil construite astfel incat, macar o parte a acestei neplacute problem este ca si rezolvata.

 

Dragele mele, asadar, daca va stiti cu problem de calatorie, nu va rusinati sa recunoasteti, sa spuneti problema si, poate cu ajutorul partenerilor de drum sau conducatorilor mijloacelor de transport, reusiti sa depasiti faza neplacuta si va veti bucura cu adevarat de drum, de peisaj, de celelalte persoane de langa voi.

 

 

 

 

 

 

Valentina Popescu

 

 

 

 

 

 

 

 

Secretele dintilor frumosi si sanatosi

 

 

 

Tu stii ce sa daruiesti persoanei iubite?!

 

 

 

Ce vrei sa fie: prieten, amant sau iubit?!

 

 

 

Secretul traditiei bune in familie

 

 

 

Plantele aromatice din casa

 

 

 

 

Cum tratam mahmureala

 

 

 

 

Cum tratam raceala repede si bine

 

 

 

 

Cand vacanta se apropie

 

 

 

 

 

Secretele caligrafiei
Adauga link partener | filme porno romanesti  | Chaturbate  | Parchet lemn masiv Montaj parchet si scari de lemn masiv | Cursuri informatica pentru copii  | Tractari Auto Rami  | Revista online pentru femei  | Transport containere  | Realizare site Wordpress Instalare si configurare Wordpress | Tractari auto ieftine  | Clinici de fertilizare din Romania Portal - Clinici de fertilizare din Romania | Narghilea Narghilea | Casa DEX Casa DEX | Fara contabilitate Fara contabilitate | Cine sunt Cine sunt | 
TGM 2016