Cauta in site


Puteti primi newsleterul nostru cu cele mai noi articole daca va abonati gratuit prin email. Ne puteti scrie la adresa de email office[at]secretelefemeilor.ro sau folosind formularul de contact.

Home » Dragoste » Putem da vina pe destin pentru ceea ce suntem si situatia in care ne aflam?
Putem da vina pe destin pentru ceea ce suntem si situatia in care ne aflam?

 

Majoritatea oamenilor din intreaga lume, indiferent de nationalitate, avere sau religie traiesc mult mai prost decat ar putea, din cauza faptului ca, inca din copilarie, isi insusesc conceptii gresite despre destin. Aceste conceptii gresite se intiparesc puternic in creier, influentand negativ persoanele ignorante, care nu dau atentie problemelor care le marcheaza viata ci se multumesc sa acumuleze, sa adapteze si sa reproduca ideile pe care le aud in scoala, familie si societate.

 

 

In momentul producerii unor evenimente negative, care le afecteaza existenta, astfel de persoane se mint ca asa le-a fost scris “in stele” si ca nimeni nu poate scapa de intamplarile negative. Acesta atitudine este determinata pe de o parte de comoditatea oamenilor de a reflecta si la altceva decat la problemele cotidiene, iar pe de alta parte de necesitatea ciudata de a lasa in grija altora (sau a divinitatii) propria activitate, gandire si viata, intr-o incercare irationala de a scapa de responsablitate. 

                  

Oamenii care isi insusesc o conceptie fatalista despre viata cred cu putere ca toate evenimentele vietii sunt predeterminate, inscrise intr-un fel de program invizibil, in fata caruia omul e total neputincios. O astfel de conceptie gresita genereaza atitudini de resemnare si pasivitate, incompatibile cu o viata plina de succes si fericire. Oamenii ajunsi in aceasta situatie incearca, cel putin in prima instanta sa dea vina pe apropiati, pe colegii de la locul de munca si pe familie, pentru nereusitele personale, iar ulterior, dupa o analiza mai atenta, observand ca in majoritatea timpului sunt singurii subiecti ai vietii pe care o duc, incearca din nou sa evadeze din captivitatea esecului prin blamarea unor forte exterioare imaginare.

 

Conceptia fatalista are la origine existenta din comuna primitiva, cand oamenii salbatici se simteau simple jucarii in fata naturii atotputernice, din pricina faptului ca nu aveau cunostintele necesare apararii propriei persoane si grupului din care faceau parte si nici capacitatea de a extrapola propriile conceptii asupra existentei inconjuratoare. Ulterior, aceste tare de gandire au intrat in psihologia multor popoare, in special prin fenomenul contagiunii culturale, adica imprumutului de modele de gandire de la societatile mai evoluate la cele mai putin dezvoltate.

 

Si in prezent, acest fenomen se manifesta in credintele intime ale multor oameni ignoranti, in ciuda faptului ca evolutia cunoasterii si creatiei (artistice sau tehnice) din ultimile secole au demonstrat foarte clar ca omul participa activ la crearea propriului destin, folosindu-se de constiinta, vointa si calitatile sale de personalitate. In realitate, nu exista nicio linie impusa a vietii, singura forma de asa-zis destin fiind reprezentata de o suma de conditii sociale, financiare, de personalitate, etc., care amestecate si dozate dupa un model oarecare, determina un context psihologic unic pentru fiecare individ si un fir irepetabil al vietii, care poate fi spectaculos sau, dimpotriva, plat si plictisitor.

 

Asadar, incercati o saptamana sau o luna, in mod experimental, sa priviti cu obiectivitate si pragmatism toate aspetele si evenimentele vietii voastre si luati in propriile maini destinul personal, astfel incat sa simtiti puterea propriei constiinte si capacitatea launtrica de a va conduce singuri spre oricare dintre situatiile in care va doriti sa va aflati.

 

 

 

 

Autor: Olivia

 

 

 

 

Alte articole care te-ar putea interesa:

 

 

 

 

Conservati-va Frumusetea!

 

 

 

 

Corpul Nostru Adora Uleiul De Masline

 

 

 

 

Peste 30 de ani – un alt inceput

 

 

 

 

Cum miroase dragostea ta?

 

 

 

 

Cum este sex-ul dupa 30 de ani

 

 

 

 

Il iubesc, dar nu mai vreau sa fac sex cu el

 

 

 

Ce vrei sa fie: prieten, amant sau iubit?!

 

 

 

La un pas de a-mi pierde iubita

 

 

 

Dragoste de o seara pentru o viata intreaga

 
Adauga link partener | filme porno romanesti  | Chaturbate  | Parchet lemn masiv Montaj parchet si scari de lemn masiv | Cursuri informatica pentru copii  | Tractari Auto Rami  | Revista online pentru femei  | Transport containere  | Realizare site Wordpress Instalare si configurare Wordpress | Tractari auto ieftine  | Clinici de fertilizare din Romania Portal - Clinici de fertilizare din Romania | Narghilea Narghilea | Casa DEX Casa DEX | Fara contabilitate Fara contabilitate | Cine sunt Cine sunt | 
TGM 2016