Cauta in site


Puteti primi newsleterul nostru cu cele mai noi articole daca va abonati gratuit prin email. Ne puteti scrie la adresa de email office[at]secretelefemeilor.ro sau folosind formularul de contact.

Home » Sanatate » Probioticele
Probioticele

 

 

In articolul de fata o sa incerc sa va vorbesc despre unii aliati ai unei digestii sanatoase - despre probiotice.

 

 

Ce sunt de fapt acestea? Sunt niste culturi de microorganisme vii si active care tranziteaza tractul intestinal si echilibreaza microflora, prin procesul de colonizare directa a intestinului.

 

Poate ca ar trebui sa va spun ca tractul digestiv este colonizat de cca 400 de tipuri de bacterii probiotice. Acestea sustin un echilibru normal al functionarii tractului digestiv si opresc formarea si dezvoltarea unor microorganisme patogene.

 

Cel mai adesea, probioticele sunt asociate starilor diareice, rezultate ca urmare a folosirii tratamentelor cu antibiotic care distrug flora saprofita a colonului.

 

Un alt studiu ce se desfasoara in prezent se refera la rolul probioticelor in prevenirea cancerului de colon, dar si in tratarea colonului iritabil.

 

Tot despre probiotice se stie pana in prezent ca ajuta in mod semnificativ la cresterea apararii imune, dar si ca au efecte in ameliorarea gingivitei, in tratarea infectiilor cu Helicobacter pylori ori in tratarea vaginitei, prin colonizarea vaginala.

 

Consumul de probiotice ajuta organismul sa lupte cu acel colesterol rau care ne face “zile fripte”, si este un bun mijloc de preventive a instalarii diverselor tipuri de alergii alimentare.

 

In general, produsele lactate care contin probiotice sunt cele pe care medicii ni le recomanda sa le consumam atunci cand vreuna dintre bolile mentionate mai sus ne afecteaza starea de sanatate, dar si ca un mijloc de imbunatatire a sanatatii tubului digestiv.

 

Specialistii ne sfatuiesc ca, in sezonul rece prin exceptie sa consumam zilnic lactate care contin probiotice, ca sa ne ajutam corpul sa lupte cu problemele cauzate de temperaturile scazute. Acest lucru se datoreaza in principal proprietatii probioticelor de a creste imunitatea organismului.

 

Dupa cum v-am spus, cele mai multe probiotice se regasesc in produsele lactate, si, in special, in iaurturi. Atentie insa, nu toate iaurturile sunt benefice, de aceea va sfatuiesc sa cititi cu mare atentie continutul acestora.

 

Ce ar trebui sa urmarim?

 

Pai, in primul rand, iaurturile nu trebuie sa contina lapte praf reconstituit.

 

Apoi, mai verificam daca sunt continute arome, coloranti, fructe, agenti de ingrasare, zahar, glucoza, fructoza, etc. Daca o sa constatam ca produsul pe care vrem sa-l cumparam contine grupele de ingrediente mai sus mentionate, trecem la urmatorul iaurt.

 

Mai exista o specificare pe care ne-o dau specialistii. Ei spun ca se poate chiar sa ajutam la multiplicarea uneia sau mai multor grupe de bacteriai intestinale benefice. Putem face asta consumand prebiotice.

 

Unde gasim insa aceste prebiotice? In alimentele noastre de zi cu zi, adica in ceapa, praz, in muraturi, in cicoare, etc. Si de aceasta data as vrea sa fac o precizare, anume ca orice lucru bun, nici de data aceasta nu ar trebui sa exageram in a consuma alimente care contin probiotice. Trebuie sa fim echilibrate, sa consumam cu masura.

 

Si, sa nu uitam, atunci cand starea de sanatate ne impune consumul de antibiotic, ar trebui sa avem grija sa consumam iaurturi care contin probiotice sau, daca nu ne plac acestea, atunci intram frumusel intr-o farmacie si cerem ceva suplimente.

 

Este mult mai usor sa prevenim decat sa tratam. Si, pana la urma este si mai ieftin, nu? Este vorba atat de bani cat si de timp, suferinta, rabdare…

 

 

 

 

 

Valentina Popescu

 

 

 

 

 

Articole care te-ar putea interesa:

  

  

 

  

 

Invazia Satanei

 

 

 

 

 

 

Posesiuni demonice

 

 

 

 

 

 

Aparitii misterioase ale Diavolului in Romania

 

 

 

 

 

 

Posedatii si exorcizarile

 

 

 

 

 

Acei nebuni care au condus lumea 

 

 

 

 

O viata distrusa pentru o noapte 

 

 

 

Am regasit iubirea

 

 

Peste 30 de ani – un alt inceput

 

 

Cum miroase dragostea ta?

 

 

Am fost pierduta la un joc de carti

 

 

Cand dragostea te dezamageste

 

  
Adauga link partener | filme porno romanesti  | Chaturbate  | Parchet lemn masiv Montaj parchet si scari de lemn masiv | Cursuri informatica pentru copii  | Tractari Auto Rami  | Revista online pentru femei  | Transport containere  | Realizare site Wordpress Instalare si configurare Wordpress | Tractari auto ieftine  | Clinici de fertilizare din Romania Portal - Clinici de fertilizare din Romania | Narghilea Narghilea | Casa DEX Casa DEX | Fara contabilitate Fara contabilitate | Cine sunt Cine sunt | 
TGM 2016