Cauta in site


Puteti primi newsleterul nostru cu cele mai noi articole daca va abonati gratuit prin email. Ne puteti scrie la adresa de email office[at]secretelefemeilor.ro sau folosind formularul de contact.

Home » Dragoste » Femeia dupa 30 de ani » Poza la minut
Poza la minut

 

Cred ca nu mai exista nicio fata care sa nu detina macar un aparat foto digital cu care sa imortalizeze momentele importante, esentiale ale vietii cotidiene sau veselia vacantelor ori, poate sa posteze un anunt pe net (fie el matrimonial sau de vanzare).

 

Cred ca este foarte util sa putem sa vedem poza la minut imediat ce o facem ca sa stim daca a iesit exact ceea ce doream sau ar trebui sa modificam ceva sau sa o reface.

 

Dar, in perioada sarbatorilor am avut revelatia pozelor scoase pe hartie, pozele din album. Am realizat ca am zeci de CD-uri cu poze dar ca, in fapt, nu mi-am mai amintit evenimentele pe care le-am imortalizat de-a lungul timpului, aproape deloc.

 

Am luat intr-o zi albumele parintilor si am inceput sa le rasfoiesc. Iar sentimentele aproape ca m-au coplesit. Am “retrait” momentul boteului, al primei zile de scoala, al primei coronate dar si verile toride din vacante.

 

Atunci am realizat ca, in era digitala, sentimentele nu prea mai conteaza. Ca poti sa faci multe instantanee pe care te amagesti ca le vei vedea ori de cate ori vei dori.

Adevarul este ca nu prea mai doresti sa le vezi. Nu este foarte la

indemana sa stai in fata unui computer sis a depeni amintiri.

 

Asta se face cu ceai sau cafea si prajiturele, pe covorul din camera pe care am asezat perne si, mai ales, alaturi de cei dragi.

 

Ii poti povesti prietenului bun aventurile tale din Bucovina, sau trasnaile facute pe litoral, poti prezenta parintilor Portugalia sau te poti bucura de calatoriile facute in tara alaturi de copilul tau. Dar este important sa simti poza in mana, sa o dai “din mana in mana” sa simta fiecare ceva si apoi sa intrebe sau, si mai frumos, sa-si aminteasca vacant respective sau, de ce nu, pe cea petrecuta de el/ea in anul respective, in momentul respective sis a faca o paralela intre ceea ce facea in timp ce tu faceai….

 

Sunt bucurii simple, cu mici amanunte pe care, proiectate pe televizor sau calculator, fiind prea evidente, aproape ca le ignori.

 

Si apoi, iti poti aminti mult mai bine detalii din viata ta in anul respective 9ce ai facut inainte, ce ai facut dupa, si, poate chiar ce planuiai sa faci dup ace se termina evenimentul) si iti poti incepe jurnalul pe care ai tot amanat s ail incepi sau il poti complete pe cel care exista deja dar nu are si amanuntele care fac deliciul amintirilor.

 

Albumul de poze a fost si continua sa fie o parte importanta din povestea unei familii si ar trebui sa isi aiba locul lui bine determinat pe raftul cu amintiri.

 

Cand ai un moment de cumpana, ca sa prinzi curaj, intinzi mana catre raftul cu albume si il iei pe cel care crezi ca iti trezeste multe amintiri fericite si care te ajuta sa te repliezi.

 

Sau, poate cand ai un eveniment important in viata, ca sa mai atenuezi putin din emotiile puternice care te cuprind, te lasi sa plonjezi in amintirile frumoase adunate cu grija, zi de zi, luna de luna, an de an si aduci un echilibru momentuli respectiv.

 

Iar, in final, iti propui si promiti ca nu vei lasa sa treaca viata fara sa adaugi file noi in jurnalul ei sit e mobilizezi sa iti faci amintiri noi care sa iti umple sufletul de bucurie sis a te faca sa te simti implinita atunci cand vezi viata si-a pus costum de sport si incearca sa te depaseasca.

 

 

 

 

 

Valentina Popescu

 

 

 

 

 

 

 

Alte articole care te-ar putea interesa:

 

 

 

 

 

Secretele dintilor frumosi si sanatosi

 

 

 

 

Tu stii ce sa daruiesti persoanei iubite?!

 

 

 

 

Ce vrei sa fie: prieten, amant sau iubit?!

 

 

 

 

Secretul traditiei bune in familie

 

 

 

 

Cand s-a sarbatorit pentru prima data Craciunul

 

 

 

 

Sarbatori de iarna: noaptea lupilor

 

 

 

 

Sarbatori de iarna: taina cadourilor de Craciun

 

 

 

 

Tu stii ce sa daruiesti persoanei iubite?!
Adauga link partener | filme porno romanesti  | Chaturbate  | Parchet lemn masiv Montaj parchet si scari de lemn masiv | Cursuri informatica pentru copii  | Tractari Auto Rami  | Revista online pentru femei  | Transport containere  | Realizare site Wordpress Instalare si configurare Wordpress | Tractari auto ieftine  | Clinici de fertilizare din Romania Portal - Clinici de fertilizare din Romania | Narghilea Narghilea | Casa DEX Casa DEX | Fara contabilitate Fara contabilitate | Cine sunt Cine sunt | 
TGM 2016