Cauta in site


Puteti primi newsleterul nostru cu cele mai noi articole daca va abonati gratuit prin email. Ne puteti scrie la adresa de email office[at]secretelefemeilor.ro sau folosind formularul de contact.

Home » Cer si Destin » Minunea de la Manastirea Pestera
Minunea de la Manastirea Pestera

 

In mijlocul Bucegilor, la cumpana dintre vai, se ridica maiestuoasa o biserica. Ridicata in gura Pesterii Ialomicioarei, biserica de acolo este sambol al credintei romanilor din toate timpurile. Loc incarcat de magie si mister, Pestera a fost pe vremuri un lacasi natural pentru sacerdotii daci, apoi, peste sute de ani, loc de refugiu din calea navalirilor barbare, pentru ca acum sa ajunga loc de pelerinaj si reculegere pentru cei care il cauta pe Dumnezeu in linisitea si pustietatea muntilor. In urma cu 8 ani, acolo traia, departe de fatarniciile lumesiti, parintele Teofil, unul din acei calugari a caror prezenta o cauti si iti face placere.

 

El spunea ca, de multe ori, din Pestera se auzeau adevarate coruri ce cintau intr-o limba ciudata. Poate ca era limba daca sau poate ca era o limba atit de veche incat nimeni nu ar mai fi putut-o incadra din punct de vedere lingvistic. Si tot el vorbea despre incaperile sacre din Pestera. Personal el stia 9 astfel de intrinduri, incaperi unde, in trecut, aveau loc ceremonialele de initiere a preotilor din culturile pagine. Cit timp a trait a pastrat secretul acelor incaperi, spunind ca sacrul trebuie respectat indiferent de unde vine. El, om cu credinta adanca in Dumnezeu, respecta trecutul pagin scris in peretii pesterii si nu voia ca profanii sa necinsteasca, chiar si prin simpla lor prezenta, odihna vechilor preoti.

 

Initial, in gura pesterii existase o alta biserica mai veche care, prin anii `60 arsese din temelii. Se spune ca, din cauza ca unii calugari petreceau chiar in sfanta biserica cu bautura si femei, blestemul i-a lovit pe cei care il sfidau pe Dumnezeu. Biserica a ars din temelii cu toti cei care erau in ea. Multa vreme pe locul foastei biserici s-a aflat o cruce de piatra, ramasa sa pazeasca locul sfant.

 

Abia tirziu, la cativa ani dupa `90 biserica a fost refacuta si au fost construite chilii din piatra chiar in gura pesterii. Parintele spunea ca el va apuca sa vada noua biserica, pentru ca asa ii e dat de la Dumnezeu. Iar proorocirea lui a fost indeplinita: cu ajutorul unor persoane credincioase, biserica s-a inaltat ca un sambol al triumfului credintei celei adevarate. La scurta vreme parintele a coborit in mijlocul oamenilor pentru a se stinge departe de locurile care i-au fost dragi, dar pentru a implini vointa Domnului. Nu o sa uit niciodata o intamplare deosebita al carui protagonist am fost.

 

Era o noapte senina de Pasti si ma gaseam pe drumul care mergea de la hotelul Pestera catre Padina. Un joc de lumini m-a facut sa ma opresc in mijlocul drumului. De la biserica din gura pesterii si pana dincolo de podul peste riu, era un drum de lumina. Parea ca sute de mici stele coborisera pentru a lua parte la sarbatoarea oamenilor, pentru a le aminti acestora ca Insusi Fiul Domnului s-a urcat pe cruce pentru iertarea pacatelor lor. M-am apropiat si am vazut un lant viu de oameni care se intorceau cu lumanarile aprinse de la slujba de Inviere. Nimeni nu scotea un sunet. Iar linisitea lor se suprapunea cu cea a muntilor batrani. Si in aceasta linisite fantastica, zeii cei vechi isi dormeau somnul cel vesinic, bucurindu-se, la rindul lor, de noaptea magica a invierii lui Hristos.

Autor: Laurentiu
Adauga link partener | filme porno romanesti  | Chaturbate  | Parchet lemn masiv Montaj parchet si scari de lemn masiv | Cursuri informatica pentru copii  | Tractari Auto Rami  | Revista online pentru femei  | Transport containere  | Realizare site Wordpress Instalare si configurare Wordpress | Tractari auto ieftine  | Clinici de fertilizare din Romania Portal - Clinici de fertilizare din Romania | Narghilea Narghilea | Casa DEX Casa DEX | Fara contabilitate Fara contabilitate | Cine sunt Cine sunt | 
TGM 2016