Cauta in site


Puteti primi newsleterul nostru cu cele mai noi articole daca va abonati gratuit prin email. Ne puteti scrie la adresa de email office[at]secretelefemeilor.ro sau folosind formularul de contact.

Home » Cer si Destin » La serviciu nu mergem sa ne facem prieteni ci ca sa ne facem treba cel mai bine
La serviciu nu mergem sa ne facem prieteni ci ca sa ne facem treba cel mai bine

 

 

Fiecare dintre noi a trait, macar o data in viata, un sentiment de frustrare la locul de munca. Uneori avem impresia ca nimeni nu ne intelege, ca nimeni nu ne da importanta…

 

In afara de stima pe care o castigam atunci cand mergem la munca si ne facem treaba bine, cu constiinciozitate, este foarte important sa primim si recunoasterea capacitatii proprii de a acumula noi cunostinte, de a merge mai departe. Pana la urma asta ne asigura si mai multa siguranta la locul de munca.

 

Primul pas pe care trebuie sa il faci este acela de a te privi in oglinda si de a constientiza faptul ca primul care iti acorda incredere esti tu insati. Pentru asta este esential sa te simti bine in pielea ta.

 

Un vechi proverb spune  ca haina nu face pe om, dar trebuie sa stim ca, in societatea in care traim, imaginea noastra de inceput este data si de contributia hainelor.

 

Asta inseamna ca, zilnic, o scurta perioada din timpul nostru trebuie alocata imaginii noastre. Hainele, coafura, accesorizarea, machiajul, toate acestea contribuie la imaginea pe care ceilalti incep a si-o contura despre tine. Vei observa imediat ca, discret, déjà ai atras atentia celor din jurul tau.

 

Urmatorul pas este acela de a te adapta echipei cu care lucrezi. Ea reprezinta reteaua de comunicare din grupul social caruia ii apartii de acum inainte. O pauza de masa, o cafea, un pic de atentie atunci cand cineva iti adreseaza o vorba, un mic ajutor oferit celor ce au nevoie de el, sunt pasi importanti in demersul tau de a te apropia de scopul final – acela de a castiga respectul celor cu care lucrezi.

 

Apoi, o vorba frumoasa la inceput de zi, un zambet adresat colegilor, sunt gesturi care ne fac si noua viata mai usoara nu doar celor de langa noi.

 

Un alt moment extrem de important este acela in care oamenii iti fac diverse confidente. Un om integru, respectat, nu duce povestea care nu-i apartine mai departe, are delicatete sufleteasca fata de impasurile celorlalti.

 

Asadar, oricat de tentate ati fi, incercati sa evitati barfa in echipa. Acest lucru te ridica mult in ochii celor cu care lucrezi.

 

Cand apare o situatie de criza in echipa, atunci cand un temen limita se apropie de final iar munca nu poate acoperi timpul ramas, gestul pe care trebuie sa il faci tu este acela de a te implica, alaturi de colegi, in finalizarea respectivului proiect.

 

Oricum ar fi, din toate aceste actiuni nu astepta alta rasplata decat respectul colegilor.

 

Pe de alta parte, atunci cand ai cateva idei in care tu crezi cu tarie, chiar daca ele nu coincid cu ale celorlalti, nu te sfii sa le spui, sa le discuti, sa le argumentezi.

 

Daca insa vei primi un nou proiect, nu te feri de el - scopul este sa ai mereu o provocare reala la locul de munca.

 

In acelasi timp, respect poti castiga si daca inveti sa spui “Nu”. Fie ca este vorba de a ramane peste program sau daca este vorba despre un task sosit in ultimul moment. Nu trebuie sa placi chiar tuturor, trebuie sa stabilesti niste limite si, oricum ar fi, nu refuza sa iti faci treaba ci, cel mult sa o amani pentru orele de program.

 

Important este insa ca, rezultatul final sa fie pozitiv – pana la urma la serviciu nu mergem sa ne facem prieteni ci ca sa ne facem treba cel mai bine. Si putin respect ne ajuta mult in atingerea scopului nostru.

 

 

 

 

Valentina Popescu

 

 

 

Alte articole care te pot interesa:

 

 

 

Vanduta de parinti

 

 

 

 Prietenie din file de poveste

 

 

 

Mesaj de dincolo de viata

 

 

 

Sa mori din dragoste

 

 

 

O viata distrusa pentru o noapte 

 

 

 

Am regasit iubirea

 

 

Peste 30 de ani – un alt inceput

 

 

Cum miroase dragostea ta?

 

 

Am fost pierduta la un joc de carti

 

 
Adauga link partener | filme porno romanesti  | Chaturbate  | Parchet lemn masiv Montaj parchet si scari de lemn masiv | Cursuri informatica pentru copii  | Tractari Auto Rami  | Revista online pentru femei  | Transport containere  | Realizare site Wordpress Instalare si configurare Wordpress | Tractari auto ieftine  | Clinici de fertilizare din Romania Portal - Clinici de fertilizare din Romania | Narghilea Narghilea | Casa DEX Casa DEX | Fara contabilitate Fara contabilitate | Cine sunt Cine sunt | 
TGM 2016