Cauta in site


Puteti primi newsleterul nostru cu cele mai noi articole daca va abonati gratuit prin email. Ne puteti scrie la adresa de email office[at]secretelefemeilor.ro sau folosind formularul de contact.

Home » Dragoste » Increderea in tine




Increderea in tine

 

Fiecare dintre noi are un punct sensibil, la un moment dat. Fie ca este vorba despre o remarca facuta in adolescenta, ori despre un comentariu rautacios, exista momente in care, oricat de puternice am fi,  putem sa avem o ezitare si sa ne pierdem increderea in noi.

 

Desi, din multele remarci ce ne sunt facute, doar o mica parte ne afecteaza, acestea din urma chiar au puterea sa ne influenteze viata. Specialistii ne spun ca acest lucru se intampla din mai multe motive.

 

Primul este acela ca un comentriu negativ la adresa noastra a fost facut intr-un moment in care suntem vulnerabile, intr-un moment impresionabil al vietii noastre. Apoi este foarte important cine anume face remarca.

 

 

Astfel, in functie de etapa vietii in care ne aflam, trecem prin diverse faze: in copilarie ne afecteaza foarte tare remarcile facute de parintii nostri sau de oamenii maturi pe a caror parere contam; in adolescenta acordam credit parerilor prietenilor nostri, si apoi trecem la colegii de serviciu.

 

Sa nu uitam insa ca exista pareri care vin sa ne intareasca o nesiguranta personala pe care o avem fata de noi insine sau care, din contra, vin sa ne zdruncine increderea totala pe care o avem intr-o calitate pe care noi suntem convinse ca o posedam.

 

Ar trebui sa stiti ca aceste temeri nu sunt caracteristice exclusiv femeilor ci ele apartin, deopotriva si barbatilor si ca nu exista varsta predefinita pana la care suntem sensibili la ele.

 

In principiu, ca sa putem scapa de aceste idei auto sabotoare ar trebui sa avem un motiv de determinare foarte bine definit. Adica, sa stim exact ce vrem, sa invatam sa ne cunoaste foarte bine si sa avem mare incredere in noi insine.

 

Analizand la rece de ce te-a afectat atat de mult comentariul, ai mai multe sanse sa vezi ca totul a fost doar o etapa usor de depasit. Pentru ca in acele momente putem vedea diferenta dintre realitate si vorbele ce ne-au fost aruncate intr-o doara, putem sa sesizam si tonalitatea cu care ne-a fost facut comentariul si, cel mai important, ne convingem si ca persoana care a spus vorbele nu era cea pe a carei parere contam maxim.

 

Cel mai important ca este sa invatam sa transformam nesiguranta in puncte forte, in avantaje pe care le avem in fata celorlalti.

 

O vorba din batrani spune ca un om care este foarte comentat este un om insemnat, importat si care poatre influenta viata altora.

 

Cam asa ar tebui sa tratam toate nesigurantele pe care le avem in ceea ce ne priveste.

In copilarie, am vazut un citat al unui mare ganditor grec iar vorbele lui   m-au insotit de-a lungul vietii in momente de indoiala, de nesiguranta, in momentele in care, cineva, cu mai putine calitati decat ale mele, incerca sa-mi zdruncine increderea in mine insami.

 

Iata ceea ce spunea marele ganditor : “Cand ma analizez ma detest; cand ma compar ma prefer”…

 

Dragele mele va doresc din tot sufletul sa aveti puterea sa va depasiti complexele si nesigurantele si sa fiti absolut convinse ca sunteti cele mai bune.

 

 

 

 

 

 Valentina Popescu

 

 

 

 

 

 

Alte articole care te-ar putea interesa:

 

 

 

Cand s-a sarbatorit pentru prima data Craciunul

 

 

 

Sarbatori de iarna: noaptea lupilor

 

 

 

Sarbatori de iarna: taina cadourilor de Craciun

 

 

 

Tu stii ce sa daruiesti persoanei iubite?!

 

 

 

Ce nu stiati despre Craciun

 

 

 

Secretul traditiei bune in familie

 

 

 

Poveste adevarata cu Mos Craciun

 

 

 

Cadou pentru un Craciun Ratat

 

 


Craciun pentru Eternitate

 

 

 

Minune de Craciun

 

 




Adauga link partener | filme porno romanesti  | Chaturbate  | Parchet lemn masiv Montaj parchet si scari de lemn masiv | Cursuri informatica pentru copii  | Tractari Auto Rami  | Revista online pentru femei  | Transport containere  | Realizare site Wordpress Instalare si configurare Wordpress | Tractari auto ieftine  | Clinici de fertilizare din Romania Portal - Clinici de fertilizare din Romania | Narghilea Narghilea | Casa DEX Casa DEX | Fara contabilitate Fara contabilitate | Cine sunt Cine sunt | 
TGM 2016