Cauta in site


Puteti primi newsleterul nostru cu cele mai noi articole daca va abonati gratuit prin email. Ne puteti scrie la adresa de email office[at]secretelefemeilor.ro sau folosind formularul de contact.

Home » Dragoste » Femeia dupa 30 de ani » In Vino Veritas
In Vino Veritas

 

 

Astazi o sa discutam despre vin. Desigur ca fiecare dintre noi il consuma, in diverse variante: sec sau sprit, aspru sau dulce, la bucurie sau la necazuri.

In general vinul poate fi baut singur sau asociat cu mancaruri. In cea de-a doua varianta placerea gustului va fi sporita prin armonizarea diferitelor arome, vegetale, fructate etc.

 

In varianta in care asocierea este una corecta, rezultatul obtinut este o evidentiere reciproca de gust si arome.

Evident nu trebuie urmate regului stricte ci rebuie sa mergem pe calea unor recomandari pe care le putem imbunatati prin propriile placer.Ordinea vinurilor este importanta. Ar trebui sa incepem cu cele mai usoare, cu gust simplu.

Asadar, sa vedem ce recomandari sunt.

 

Contrar parerii ca la aperitiv ar trebui sa servim digestive, tarii (tuica, etc) recomandarea este sa incepem cu un vin alb usor, elegant. In timp ce tariile nu fac decat sa amorteasca papilele gustative, vinul le va starni. In felul acesta stomacul nostrum se va pregati pentru un rasfat culinary.

La aperitive si supe putem sorbi un vin alb, “sauvignon blanc”, “Riesling”.

 

Ca si prioritate in degustarea vinurilor primele intra pe lista vinurile tinere, lasand savoarea batranetii unui vin pentru mancarurile mai grele de la sfarsit.

Importanta este si temperature la care se beau vinurile si ordinea lor.

 

Un vin rece va fi baut la inceput, lasand vinurile la temperature camerei catre partea in care deja incepe moleseala aceea placuta in care visarea si amintirile isi fac loc incet, incet in sufletul nostrum.

 

La asocierea barnzeturilor cu vinurile ar trebui sa tinem cont de ingredientele de baza (tipul de lapte – vaca, oaie, capra, etc), timpul de maturare dar si modul lor de preparare. Daca servim vinuri negre ar trebui sa alegem unele acidulate, cu continut scazut de tannin ca sa putem evita gustul de amareala. Oricum, la branzeturi se recomanda vinurile seci.

 

La fripturi si sosuri, vinurile negre, seci, la temperature camerei fac si o sarbatoae din masa.

 

Vinurile dulci se recomanda la desert. In aceasta situatie ne putem juca putin fie armonizand gusturile, fie folosindu-ne de contraste. Oricum ar fi, daca vinul este dulce, acesta trebuie sa fie mai dulce decat desertul insusi.

 

In general, un vin dulce este mai greu si se recomanda a fi consummate, asemenea deserturilor, cu moderatie.

 

Nu stiu cate dintre voi au mers la un restaurant in care chelnerul stie ce sa recomande, sties a-ti spuna si de ce iti face recomandarea in cauza si, ceea ce serveste se si potriveste.

 

Din pacate, la noi in tara,acest aspect este neglijat in cele mai multe restaurant. Daca faceti o incercare, veti vedea ca vi se recomanda fie vinul cel mai scump, fie vinul cel mai cunoscut. Nimeni nu are rabdare sa vada ce anume comandati si cum poate asocial mancarea cu bautura si, mai ales, nimeni nu recomanda de maniera” Pentru inceput, va recomand….”.

 

De aceea eu va recomand voua doamnelor sa aveti grija de acum incolo ce comandati si ce beti pentru ca, pana la urma, este vorba de o placer pe care dorim sa ne-o oferim dincolo de munca zilnica.

 

 

 

 

Valentina Popescu

 

 

 

 

 

 

 

Alte articole care te-ar putea interesa:

 

 

 

 

 

Secretele dintilor frumosi si sanatosi

 

 

 

 

Tu stii ce sa daruiesti persoanei iubite?!

 

 

 

 

Ce vrei sa fie: prieten, amant sau iubit?!

 

 

 

 

Secretul traditiei bune in familie

 

 

 

 

Cand s-a sarbatorit pentru prima data Craciunul

 

 

 

 

Sarbatori de iarna: noaptea lupilor

 

 

 

 

Sarbatori de iarna: taina cadourilor de Craciun

 

 

 

 

Tu stii ce sa daruiesti persoanei iubite?!
Adauga link partener | filme porno romanesti  | Chaturbate  | Parchet lemn masiv Montaj parchet si scari de lemn masiv | Cursuri informatica pentru copii  | Tractari Auto Rami  | Revista online pentru femei  | Transport containere  | Realizare site Wordpress Instalare si configurare Wordpress | Tractari auto ieftine  | Clinici de fertilizare din Romania Portal - Clinici de fertilizare din Romania | Narghilea Narghilea | Casa DEX Casa DEX | Fara contabilitate Fara contabilitate | Cine sunt Cine sunt | 
TGM 2016