Cauta in site


Puteti primi newsleterul nostru cu cele mai noi articole daca va abonati gratuit prin email. Ne puteti scrie la adresa de email office[at]secretelefemeilor.ro sau folosind formularul de contact.

Home » Cer si Destin » Cum sa controlam situatiile limita
Cum sa controlam situatiile limita

 

Ce este o situatie limita? Un moment neprevazut, pe care nu il putem anticipa, si care ne poate scapa brusc de sub control. In general, situatiile limita ne iau pe neasteptate iar reactia noastra trebuie sa fie prompta, reala si foarte rapida.

 

Pornind de la premisa ca doar in filme eroinele au permanent sange rece, trebuie sa invatam sa ne “prezentam” in fata unei situatii aflata la limita. Si asta este destul de greu pentru ca, desi aceste momente nu apar zilnic, pregatirea noastra ar trebui sa fie una permanenta.

 

 

Cu toate pregatirile pe care le facem insa, prima regula este aceea ca, oricum imprevizibilul atunci cand se iveste, ne izbeste in plin.

 

Care sunt insa reactiile normale pe care ar trebui sa le avem in astfel de momente? Si, cat de mult se poate vorbi despre normalitate?

 

In situatiile limita dificultatile care apar sunt de ordin temporal (reactia trebuie sa fie una rapida) dar si unele pe fond de anxietate si disconfort. In aemenea momente este de asteptat sa nu avem cele mai bune alegeri.

 

Exista insa si un mare paradox, acela al luarii unor decizii incredibile, atunci cand esti supusa unei situatii de stres maxim, pentru ca, dragele mele, psihicul nostru are capacitatea de a ne ajusta comportamentele in sens orientat catre telul final – autoconservarea. De aceea, un factor foarte important, un comprtament pe care ar trebui sa ni-l dezvoltam de-a lungul timpului, este autocontrolul.

 

In general o emotie puternica ne poate strica echilibul, ne afecteaza chiar ratiunea. De aceea va spun ca, ajungand sa fim proprii stapani ai sentimentelor noastre este déjà un pas mare pe care il facem in rezolvarea multor robleme ce ar putea aparea in mod neprevazut.

 

Stapanirea de sine este un aliat incredibil si in situatiile mai putin periculoase dar la fel de brusc aparute. Aici nu ma refer la un eveiment ce iti poate afecta viata, sanatatea ori integritatea corpoala ci la momentele in care iti este atinsa imaginea de sine, poate viata personala sau profesionala.

 

Asadar ceea ce este mai important este sa intelegem ca stapanirea de sine ne face bine in momente aparute brusc si care nu ne permit timp de gandire si cumpanire. In restul vietii noastre, ar trebui sa functionam dferit. Irationalul si insinctivul, nu ne pot ajuta mereu. Haideti sa vedem cativa pasi pe care ii putem face pentru a ne educa in sensul cultivarii sapanirii de sine.

 

Creearea unei atitudini increzatoare in noi si in ceea ce facem poate fi invatat si dezvoltat cu un mic efort.

 

Astfel, ar fi util sa invatam sa eliminam din vocabularul zilnic frazele care ne zdruncina increderea in noi insene, sa invatam sa fim cele mai bune prietene ale noastre, sa ne eliberam de atitudini limitative. Un real ajutor ne-ar fi si daca am incepe sa evitam discutiile cu caracter negativ, daca am studia si copia comportmentul unor oameni ce au o puternica incredere in sine.

 

Ei bine, multe se pot spune si aici dar cred ca, pentru inceput este suficient. Haideti sa fim “tari”!

 

 

 

 

Valentina Popescu

 

 

 

 

Alte articole care te-ar putea interesa:

 

 

 

 

Fii provocatoare si in anotimpul rece

 

 

 

 

 

De ce inseala barbatii

 

 

 

 

Lacrima unei Deceptii

 

 

 

 

Peste 30 de ani – un alt inceput

 

 

 

 

Ce vrei sa fie: prieten, amant sau iubit?!

 

 

 

 

Cum miroase dragostea ta?

 

 

 

 

Parfumul Sarbatorilor de Iarna

 

 

 

 

Secretele dintilor frumosi si sanatosi

 

 

 

 

Tu stii ce sa daruiesti persoanei iubite?!

 

 

 

 

Ce vrei sa fie: prieten, amant sau iubit?!
Adauga link partener | filme porno romanesti  | Chaturbate  | Parchet lemn masiv Montaj parchet si scari de lemn masiv | Cursuri informatica pentru copii  | Tractari Auto Rami  | Revista online pentru femei  | Transport containere  | Realizare site Wordpress Instalare si configurare Wordpress | Tractari auto ieftine  | Clinici de fertilizare din Romania Portal - Clinici de fertilizare din Romania | Narghilea Narghilea | Casa DEX Casa DEX | Fara contabilitate Fara contabilitate | Cine sunt Cine sunt | 
TGM 2016