Cauta in site


Puteti primi newsleterul nostru cu cele mai noi articole daca va abonati gratuit prin email. Ne puteti scrie la adresa de email office[at]secretelefemeilor.ro sau folosind formularul de contact.

Home » Dragoste » Cum raspunzi la intrebarile incomode ale copiilor?
Cum raspunzi la intrebarile incomode ale copiilor?

 

Ma gandem sa abordam astazi un subiect important pentru tinerii parinti, si anume, cum facem fata intrebarilor sensibile pe care micutii incep sa ni le puna la un moment dat.

 

O reteta perfecta ar trebui sa includa putina delicatete din partea noastra, evident ceva diplomatie si multa deschidere in fata curiozitatii celor mici. In plus, trebuie sa intelegem ca posibilitatile lor de a pricepe sunt limitate si de aceea vom fi nevoiti sa ne inarmam cu rabdare si cu o seama de exemple concrete.

 

 

Ar trebui déjà sa stim ca amenintarile de genul: “daca nu faci….atunci nu mai primesti…” sunt de domeniul unui secol apus. Mult mai eficiente se dovedesc frazele pozitive, adica “ …hai sa facem….si apoi facem si….”.

 

Trebuie sa ne amintim mereu ca puii nostri rezoneaza foarte puternic la un climat pozitiv. Din pacate, in aceeasi masura se poate spune ca ractioneaza in momentele tensionate de care, se si “contamineaza”. Asadar nu ne dorim copii stresati ci veseli, fericiti, pozitivi, deschisi…

 

In general, este bine sa retinem ca celor mici ar trebui sa le spunem atat cat ne cer ei, fara inflorituri suplimentare. Ei au nevoie sa se clarifice asupra vreunui subiect si atat.

 

Pentru asta specialistii ne sfatuiesc sa folosim un limbaj adecvat varstei lor si sa avem la indemana exemple concrete din viata lor imediata.

 

In general, atunci cand, din partea copiilor, primim intrebari incomode, ar trebui sa inceRcam sa raspundem simplu, fara inflorituri, punand accentul pe latura fireasca a lucrurilor. De exemplu, la intrebare “Ce inseamna virgin?” putem raspunde siMplu, fara inflorituri “pur, natural” (nu uitati ca virgin scrie si pe eticheta de ulei de masline).

 

Probabil ca niciunul dintre noi nu vom fi scutiti de intrebarea “mami cum vin copiii pe lume?” sau “ mami eu cum am venit pe lume?”.

 

Probabil ca déjà ati ghicit – barza este doar una dintre pasarile cerului despre care ii vorbim atunci cand vedem un desen animat impreuna sau cand o vedem intr-un cuib, in varf de casa. In mod natral copilul trebuie sa cunoasca adevarul, pe limba lui. Este important sa stie si contributia pe care tati a avut-o in conceperea lui. Asadar ii vom spune ca a crescut in burtica lui mami, si ca tati l-a pus acolo. Alte detalii va afla cand va mai creste si va avea nevoie de completari.

 

Apoi ajungem la Mos Craciun. Din fericire, cei mai multi dintre noi inca mai au spiritul Craciunului si de aceea va fi destul de simplu sa spunem ca mosul este in fiecare dintre noi. Si facem o paralela cu Dumnezeu, care nu se vede dar stim ca este in fiecare zi, in fiecare dintre noi.

 

Ei, multe intrebari vor mai pune cei mici, unele incomode, altele absurde, unele ne vor incuia, altele ne vor amuza. Important este sa ne amintim ca cel mai usor raspuns este unul firesc, fara detalii si inflorituri.

 

Astfel, copiii se vor simti parte a familiei, se vor simti importanti si vor invata sa se aprecieze de mici.

 

 

 

 

Valentina Popescu

 

 

 

 

Articole care te-ar putea interesa:

  

  

 

  

 

Invazia Satanei

 

 

 

 

 

 

Posesiuni demonice

 

 

 

 

 

 

Aparitii misterioase ale Diavolului in Romania

 

 

 

 

 

 

Posedatii si exorcizarile

 

 

 

 

 

Acei nebuni care au condus lumea 

  

  

  

 

Ce au mostenit oamenii, genetic, de la Lucifer 

 

 

  

 

Acei oameni blestemati de soarta

 

 

  

 

Misterul focului viu

 

 

  

 

Misterul serpilor care se inchina la Icoana Maicii Domnului

 

  

 

 

Amintiri din viata anterioara 

 

 

 

 

Confesiunile unui satanist pocait

 

 

  

 

Misterul tatuajelor adevarate: simpla magie sau stiinta pierduta?!

 
Adauga link partener | filme porno romanesti  | Chaturbate  | Parchet lemn masiv Montaj parchet si scari de lemn masiv | Cursuri informatica pentru copii  | Tractari Auto Rami  | Revista online pentru femei  | Transport containere  | Realizare site Wordpress Instalare si configurare Wordpress | Tractari auto ieftine  | Clinici de fertilizare din Romania Portal - Clinici de fertilizare din Romania | Narghilea Narghilea | Casa DEX Casa DEX | Fara contabilitate Fara contabilitate | Cine sunt Cine sunt | 
TGM 2016