Cauta in site


Puteti primi newsleterul nostru cu cele mai noi articole daca va abonati gratuit prin email. Ne puteti scrie la adresa de email office[at]secretelefemeilor.ro sau folosind formularul de contact.

Home » Dragoste » Cum invingem stresul la locul de munca
Cum invingem stresul la locul de munca

 

 

O mare parte din timpul si energia noastra zilnica, se pierd din cauza stresului. Stresul acumulat in timpul orelor ne program, ne epuizeaza si nu prea ne mai da posibilitatea sa actionam la capacitatea noastra maxima. De aceea, astazi, m-am gandit sa vorbim despre cateva solutii, la indemana noastra, prin care putem elimina acest inamic: stresul la locul de munca.

 

 

Pornind de la opinia specialistilor care ne spun ca, o mica doza de stres este necesara la locul de munca pentru a ne tine simturile active, ajungem in punctul in care trebuie sa stim ca excesul lui este complet daunator job-ului nostru si sanatatii noastre.

 

Evident ca nu trebuie sa ajungem in situaia in care ne vom shimba locul de munca. Ar fi un stres si mai mare. Trebuie insa sa tinem cont de toate aspectele vietii noastre zilnice si sa actionam cat mai curajos asupra lucrurilor care ne dauneaza. Cel mai important insa este sa ne concentram pe noi insine.

 

Suprasolicitarea ne aduce in situatia in care ne pierdem puterea de concentrare, ajungand pana acolo incat ne pierdem pana si increderea in noi insine.

 

Ajungem sa nu mai avem nicio satisfactie in ceea ce facem, devenim iritate si nervoase chiar cu familia, si, din pacate ne putem chiar imbolnavi.

 

Dragele mele, cand propriile noastre necesitati sunt satisfacute suntem mult mai puternice si chiar rezistente la stres. Chiar si micile “amanunte” care ne aduc zambetul pe buze ne ajuta sa trecem cu mult mai bine pete aspectele negative din viata noastra.

 

Simplele miscari fizice ne aduc multe satisfactii. Sportul mareste activitatea cardiaca si ne mentine concentrarea.

 

O alta modalitate la indemana tuturor este respectarea unui orar de mese si, foarte important, alegere unui meniu care sa te ajute sa-ti mentii buna dispozitie. Daca mancam mult devenim greoaie, letargice. Important este sa mancam cinci mese pe zi, din 2 in 2 ore, putin si sanatos.

 

Consumul de alcool ar tebui sa nu depaseasca un anumit nivel, moderat, pentru ca dragele mele, desi int-o prima faza ai senzatia ca te ajuta sa scapi de stres si inhibitii, in final, ajunge sa te conduca spre o dependenta deloc sanatoasa si fericita.

 

De asemenea, ar trebui ca si numarul orelor de somn sa fie sufficient, astfel incat sa nu avem si aici un deficit nefericit.

 

Tot specialistii ne invata ca, la locul de munca, ar trebui sa ne organizam un pic si sa incercam astfel sa eliminam stresul.

 

Ar trebui sa ne facem un program cat mai relaxat, analizand sarcinile pe care trebuie sa le indeplinim in cursul unei zile si asezand-le in agenda intr-o ordine fireasca de prioritati. In general, este bine sa incercam sa nu ne angajam sa facem mai mult decat putem duce, trebuie sa avem grija sa cantarim exact timpul necesar fiecarei activitati si sa ne oferim pauze de cateva minute intre ele. In general, actiunile care au mai mica importanta ar trebui lasate spre sfarsitul progamului, atunci cand randamentul nostru este ceva mai scazut.

 

De asemenea, ar trebui sa incercam sa ajungem la birou cu 10-15 minute inaintea inceperii programului, astfel incat, sa avem timp sa ne pregatim cafeaua si sa ne punem in ordine task-urile din ziua respectiva.

 

Nu uitati dragele mele, pauzele zilnice sunt un imperative nu un moft, ele trebuie planificate si repectate.

 

Ei, este important ca fiecare dintre noi sa-si usureze munca pe care o defasoara, fara a minimiza sau maximiza importanta vreunui lucru iar, la sfarsitul programului atunci cand am inchis usa biroului sa nu uitam ca de acolo incepe viata privata care nu trebuie, sub nicio forma, amestecata cu job-ul.

 

 

 

 

Valentina Popescu

 

 

 

Alte articole care te-ar putea interesa:

 

 

 

Cum au aparut primele camere de baie

 

 

Misterul vietilor trecute

 

 

Sentimentul de vinovatie

 

 

Mi-am facut familie noua insa m-am ales cu doua

 

 

Flirtul: cand mergem mai departe

 

 

 

Placere si terapie la mare

 

 

 

Probioticele

 

 

 

 

Peste 30 de ani – un alt inceput

 

 

 

Cum miroase dragostea ta?

 

 

 

Cum este sex-ul dupa 30 de ani

 

 

 

Ce au femeile intre picioare?!

 

 

 

Il iubesc, dar nu mai vreau sa fac sex cu el

 

 
Adauga link partener | filme porno romanesti  | Chaturbate  | Parchet lemn masiv Montaj parchet si scari de lemn masiv | Cursuri informatica pentru copii  | Tractari Auto Rami  | Revista online pentru femei  | Transport containere  | Realizare site Wordpress Instalare si configurare Wordpress | Tractari auto ieftine  | Clinici de fertilizare din Romania Portal - Clinici de fertilizare din Romania | Narghilea Narghilea | Casa DEX Casa DEX | Fara contabilitate Fara contabilitate | Cine sunt Cine sunt | 
TGM 2016