Cauta in site


Puteti primi newsleterul nostru cu cele mai noi articole daca va abonati gratuit prin email. Ne puteti scrie la adresa de email office[at]secretelefemeilor.ro sau folosind formularul de contact.

Home » Sanatate » Cozonac cu chimicale de Craciun




Cozonac cu chimicale de Craciun

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Boromir - Cozonac cu chimicale

 

Continuand seria exceptionala"Ce bem, Ce mancam", Cristina Andreea Calin de la Jurnalul a prezentat cazul cozonacului de la Boromir, care efectiv este o BOMBA CALORICA, si pe langa faptul ca el contine 3 Euri periculoase, producatorul nu considera necesar sa anunte diabeticii ca, odata cu consumul acestuia, daca nu au insulina langa ei, pot ajunge doar la doua destinatii: spital sau morga. 

 

 

Grasimile hidrogenate afecteaza inima

 


In compozitia produsului intra o cantitate foarte mare de margarina. Aceasta este o grasime modificata chimic, care afecteaza functionarea ficatului si a sistemului cardiovascular.

 



Cozonacul cu cacao si rahat Boromir are in compozitie "faina alba de grâu 000, apa, zahar, grasimi vegetale hidrogenate, rahat (24%), drojdie naturala, oua, lapte praf, zahar invertit, emulgatori: mono si digliceride ale acizilor grasi E 471, lecitina E 322, sorbitol E 420, cacao (1%), sare iodata, arome: vanilia". Produsul poate contine bucati de coaja de nuca si contine alergeni: gluten, ou, nuca. De asemenea, sintem avertizati ca produsul este tratat cu alcool etilic. Valorile nutritive pentru 100 de grame de produs sint: valoare energetica 434 kcal/kj, proteine 10g, carbohidrati 63g, lipide 14,5g.

 



ANALIZA

 

 

Cozonacul analizat este un produs de panificatie cu profil nutritional dezechilibrat, cu un exces de glucide (63%), cu absorbtie lenta (amidon din faina alba) si cu absorbtie rapida si index glicemic foarte ridicat (zaharoza si zahar provenit din rahat, zahar invertit: glucoza-fructoza). Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi ne atrage atentia ca produsul contine si lipide hidrogenate periculoase pentru sanatatea inimii si a ficatului. Densitatea energetica a produsului este foarte ridicata: 434 kcal/100 de grame. Produsul contine si o serie de aditivi alimentari si surse de gluten, ou, nuca, lactoza, proteina din lapte, de care alergicii trebuie sa tina cont. Sorbitolul, E 420, poate provoca probleme digestive daca este consumat in exces.

 



CONCLUZII

 

 

In urma analizei informatiilor inscrise pe eticheta, rezulta ca produsul nu este indicat supraponderalilor si obezilor, copiilor, femeilor insarcinate si care alapteaza, hipertensivilor, celor cu dislipidemie, persoanelor cu maladii cardio si cerebrovasculare, hepatorenale, celor cu sindrom metabolic. Suferinzii de rezistenta la insulina si de diabet il vor consuma numai cu avizul medicului curant, tinind cont de aportul de glucide adus de produs. Cei cu intoleranta la lactoza sau cu alergie la unul din componentele produsului il vor testa in prealabil.

 

 

 

 

Cozonacul este interzis suferinzilor de celiachie.

 

 

 

 

 

ARTICOL PRELUAT CU ACORDUL           http://asistentapentruconsumatori.ro/

 

 

 

 

 

 

Alte articole care te-ar putea interesa:

 

 

 

Cand s-a sarbatorit pentru prima data Craciunul

 

 

 

Sarbatori de iarna: noaptea lupilor

 

 

 

Sarbatori de iarna: taina cadourilor de Craciun

 

 

 

Tu stii ce sa daruiesti persoanei iubite?!

 

 

 

Ce nu stiati despre Craciun

 

 

 

Secretul traditiei bune in familie

 

 

 

Poveste adevarata cu Mos Craciun

 

 

 

Cadou pentru un Craciun Ratat

 

 

 

Craciun pentru Eternitate

 




Adauga link partener | filme porno romanesti  | Chaturbate  | Parchet lemn masiv Montaj parchet si scari de lemn masiv | Cursuri informatica pentru copii  | Tractari Auto Rami  | Revista online pentru femei  | Transport containere  | Realizare site Wordpress Instalare si configurare Wordpress | Tractari auto ieftine  | Clinici de fertilizare din Romania Portal - Clinici de fertilizare din Romania | Narghilea Narghilea | Casa DEX Casa DEX | Fara contabilitate Fara contabilitate | Cine sunt Cine sunt | 
TGM 2016