Cauta in site


Puteti primi newsleterul nostru cu cele mai noi articole daca va abonati gratuit prin email. Ne puteti scrie la adresa de email office[at]secretelefemeilor.ro sau folosind formularul de contact.

Home » Sanatate » Cate ceva despre metodele contraceptive
Cate ceva despre metodele contraceptive

 

 

Articolul de astazi va fi despre metodele contraceptive la indemana, pe care ar trebui sa le folosim pentru a asigura sanatatea corpului nostru si al partenerului de sex.

 

 

 

Vreau sa precizez ca planificarea familiala inseamna alegerea constienta a momentului in care ne dorim un copil, dincolo de acesta ramanand libertatea pe care ne-o confera folosirea acestor metode contraceptive.

 

 

 

 

 

Bineinteles ca un contraceptiv ideal ar trebui sa fie 100% sigur, sa fie foarte ieftin si foarte usor de folosit. Cum, din pacate, ramane inca la stadiul de ideal, nu ne rmane altceva de facut decat sa alegem din varietatea metodelor cunoscute la aceasta ora.

 

 

Cea mai cunoascuta metoda este folosirea prezervativului, care reprezinta si o bariera in calea multor boli cu transmitere sexuala. In contrapartida, doamnele pot folosi diafragma, care opreste trecerea spermatozoizilor in caviatea uterina. Din pacate aceasta metoda nu ne fereste si de bolile cu transmitere sexuala.

 

 

Spermicidele sunt substante chimice care neutralizeaza si distrug spermatozoizii. Acestea se prezinta sub forma de geluri, crème, ovule, tablete, spume, etc.

 

 

Pilula hormonala cotine un hormon derivat de progestagen, in cantitati mici, si se recomanda a fi folosita in perioda de alaptare.

 

 

Pilulele contraceptive contin substanta activa in 21din cele 28 de tablete, previn sarcini nedorite cu o eficienta destul de crescuta dar au si alte efecte benefice asupra organismului femeii (regleza cantitatea de lichid mestrual, echilibreaza durerile menstruale, cu eficienta in tratarea chisturilor ovariene, previn afectiuni medicale ca anemia, cancerul ovarian sau pe cel uterin). Din pacate nici aceste pilule nu protejeaza impotriva bolilor cu transmitere sexuala.

 

 

Steriletul este un dispozitiv intrauterin, flexibil, care introdus in cavitatea uterina, actioneaza asemeni unui contracepiv. Se recomanda femeilor care déjà au un copil si care au nevoie de o metoda contraceptive pe termen lung (3-10 ani). Din pacate are destule restrictii in ceea ce priveste persoanele care il pot aplica (se va studia mai intai istoricul de boli pe care l-a avut inainte de a se hotari la aceasta metoda).

 

 

Mai exista o seama de metode contraceptive, mai mult sau mai putin comode, mai mult sau mai putin sigure, dar in mod cert mai putin cunoscute decat cele prezentate déjà. Astfel se mai pot folosi: inelul vaginal, implantul contraceptiv subdermic, plasturele contraceptiv, contraceptive injetabie, metoda Yuzpe, etc.

 

 

Apoi, la limita cealalta se afla metodee radicale, si anume legarea trompelor si vasectomia. Ambele reprezinta solutii permanente si ireversibile de sterilizare (desi operatia de legare a trompelor poate fi reversibila in cadrul unor operatii extrem de complexe).

 

 

Ei, mai putem adauga la aceasta lista si metodele naturale (coitus interruptus, metoda calendarului si metoda simpto-termala). Din pacate sunt inca aplicate desi sunt cele mai nesigure si mai nerecomndate metode.

 

 

Dragele mele, este foarte important insa sa intelegem ca un consult de specialitate si o consultare cu medicul respectiv ne poate ajuta sa alegem cea mai eficienta si potrivita metoda contraceptivea.

  

  

 

Valentina Popescu

 

 

 

 

Alte articole care te-ar putea interesa:

 

 

 

Am regasit iubirea

 

 

Peste 30 de ani – un alt inceput

 

 

Cum miroase dragostea ta?

 

 

Am fost pierduta la un joc de carti

 

 

Cand dragostea te dezamageste

 

 

Cum sa te porti cu barbatii inainte sa faci sex cu ei

 

 

 

 

Singuratate sau insingurare?!

 

 

 
Adauga link partener | filme porno romanesti  | Chaturbate  | Parchet lemn masiv Montaj parchet si scari de lemn masiv | Cursuri informatica pentru copii  | Tractari Auto Rami  | Revista online pentru femei  | Transport containere  | Realizare site Wordpress Instalare si configurare Wordpress | Tractari auto ieftine  | Clinici de fertilizare din Romania Portal - Clinici de fertilizare din Romania | Narghilea Narghilea | Casa DEX Casa DEX | Fara contabilitate Fara contabilitate | Cine sunt Cine sunt | 
TGM 2016