Cauta in site


Puteti primi newsleterul nostru cu cele mai noi articole daca va abonati gratuit prin email. Ne puteti scrie la adresa de email office[at]secretelefemeilor.ro sau folosind formularul de contact.

Home » Cer si Destin » Cand vom iesi din criza? Probabil ca dupa ce vom intra in ea!
Cand vom iesi din criza? Probabil ca dupa ce vom intra in ea!

 

De fapt, intrebarea reala si pe care sunt sigura ca si voi ati intrevazut-o dincolo de fatada este: cand ne vor lasa sa iesim din criza?

Oare aceasta criza indusa era absolut necesara si atat de mult lungita si la noi?

 

Oricum noi eram la cheremul tuturor tarilor din UE. Important era sa ne ceara sa facem ceva, cu o miga “atentie” din partea lor ne vindeam si pamantul de sub picioare. 

 

In fapt noi nu avem atat de multe de dat precum au grecii. Noi suntem si saraci si plictisiti de viata incat sa nu mai fie nevoie sa ne ucida.

Uitati trendul international. Pentru ca s-a pus oarecum pauza razboiaelor, si pentru ca nu mai sunt profitabile industriile de armament se merge catre redirectionarea controlata a oamenilor catre industriile farmaceutice. Deja se incearca si uciderea plafarurilor si a medicamentelor autohtone (doar este un schimb echitabil pentru ei – noi te lasam sa iesi din criza iar tu cumperi de la noi). Ma rog, asta este un posibil scenario a ceea ce se intampla in jurul nostrum, nu credeti?

 

Dincolo de asta, ceea ce se intampla la nivel national chiar era necesar si imperios a se pune in practica. Dup ace am omorat agricultura (s-au vandut terenuri catre firme fantoma, terenuri care nu aduc in acest moment niciun profit pentru ca nu sunt nici cultivate, nici nu au constructii pee le), am omorat industria producatoare si am ajuns la servicii. Oare ce servicii am putea sa oferim cand nu se produce nimic?

 

Serviciile ar trebui sa fie baza de dezvoltare a productiilor (de orice fel ar fie le – turistice, infrastructure, etc).

Ceea ce nu stie inca romanul este faptul ca, prin servicii, fara alta baza, nu prea poti sa tii pasul si cu impozitele, si cu furnizorii, si cu angajatii sis a mai faci si profit. De aceea inca se merge pe sistemul romanesc.

Adica, oferim servicii romanesti la preturi internationale.

 

Nu stiu voua cum vi se pare dar mie mi se pare foarte mult o sedinta de masaj de 50 de minute care costa 50 de lei. Adica 1 leu/1 minut. Sau o manichiura care costa 25 de lei si dureaza 30 de minute. Daca facem un calcul minim, ajungem la concluzia ca nu ar mai trebui sa facem scoli inalte ci, sa ne deschidem toti saloane de frumusete, nu credeti – firma castiga cu 500 lei/zi (o zi de 8 ore) pentru 1 om la masaj, si nu mai facem si calculul pentru celelalte servicii, ajungem la concluzia ca aceasta afacere chiar merita. In fond, investitia este minima, iar castigul nu se compara cu al unui inginer (nu mai vorbim de bonurile care nu prea se dau la plecare).

 

Ma rog este un exemplu luat la intamplare – puteam la fel de bines a vorbesc despre o casa la tara unde ceri 100/lei/nopate de cazare evident fara bon, sau despre boutiqul din statie unde se vinde marfa de 10 ani si niciodata nu am vazut vreun bon.

Cred ca mergem pe aceeasi linie complet romaneasca – munca putina pe bani multi.

 

Cat despre atitudinea angajatilor din servicii fata de client…cred ca déjà o stiti toate…ni se face o favoare ca suntem admise in grupul de subcultura.

Toate par rupte dintr-un film ieftin, din care nu stii ce invataminte sa tragic.

 

Ma rog, vorbeam despre ceea ce se intampla si va spuneam ca este foarte normal sa se intample ceea ce se intampla in present.

 

Profesorii sunt in procent foarte mare suplinitori, medicii si ei au ramas doar cei care sunt obligati sa-si faca rezidentiatul iar cei care lucreaza la stat incep programul de 8 pe la 10 si termina la 16 cu plecare pe la 14.00 – ca doar nu-I verifica nimeni si nu prea au ce face.

 

Eu am o propunere – cei ce lucreaza la stat sa vina pentru o perioada de proba sa lucreze in domeniul privat contra cronometru sip e plan sis a vedem apoi ce mai au de comentat.

 

Din pacate, in acesta nebunie care s-a creeat, au de suferit si cei care muncesc mult si nu isi mai iau bani. Patronii de firme private au profitat la maximum de situatia creeata de institutiile de stat si au ajuns sa aiba robi nu angajati.

 

Eu am credinta ca in 4-5 ani totul se va aseza, neghina se va cerne si nu vor mai ramane decat cei care isi vad de treaba efficient.

 

Vo ice parere aveti?

 

 

 

 

 

 

Valentina Popescu

 

 

 

 

 

 

 

 

Secretele dintilor frumosi si sanatosi

 

 

 

Tu stii ce sa daruiesti persoanei iubite?!

 

 

 

Ce vrei sa fie: prieten, amant sau iubit?!

 

 

 

Secretul traditiei bune in familie

 

 

 

Plantele aromatice din casa

 

 

 

 

Cum tratam mahmureala

 

 

 

 

Cum tratam raceala repede si bine

 

 

 

 

Cand vacanta se apropie

 

 

 

 

 

Secretele caligrafiei
Adauga link partener | filme porno romanesti  | Chaturbate  | Parchet lemn masiv Montaj parchet si scari de lemn masiv | Cursuri informatica pentru copii  | Tractari Auto Rami  | Revista online pentru femei  | Transport containere  | Realizare site Wordpress Instalare si configurare Wordpress | Tractari auto ieftine  | Clinici de fertilizare din Romania Portal - Clinici de fertilizare din Romania | Narghilea Narghilea | Casa DEX Casa DEX | Fara contabilitate Fara contabilitate | Cine sunt Cine sunt | 
TGM 2016